Aquestes passaran a les fases de valoració tècnica final i de votació.

Hi ha, al menys, una proposta d’inversió de cada barri.

L’Hotel d’Entitats va acollir el passat divendres a la tarda la sessió de priorització de l’edició 3 dels Pressupostos Participatius de Roda de Berà. Aquesta sessió, una novetat d’enguany, va servir per fer encara més partícips a la ciutadania i perquè tot el procés participatiu esdevingui totalment transparent.

A la sessió es va convocar a la ciutadania en general, però sobretot a aquelles persones que entre el 2 i el 18 de desembre van presentar una o dues propostes d’inversió, per tal de prioritzar, a través del debat, 26 propostes.

D’entre les 131 recollides -79 propostes per via telemàtica i 52 en paper-, els tècnics municipals van fer prèviament una validació inicial d’acord amb els criteris inclosos al protocol de l’edició, i van ser descartades aquelles que no els complien, com, per exemple, les propostes que feien referència a treballs de manteniment i no a inversions; aquelles que no són competència de l’Ajuntament o no són viables tècnicament. D’altres propostes, un total de 15, apareixien repetides o eren molt semblants i els tècnics les van fusionar en una sola; i 8 ja estan previstes per l’equip de Govern per a ser executades.

En total havien estat validades 51 propostes. D’elles, els i les assistents a la sessió de priorització van escollir les 26 més importants, les quals passen a les fases de validació tècnica final, en la qual els tècnics municipals faran una valoració econòmica aproximada de cada proposta, i a la votació final, que tindrà lloc durant el mes de març.

Per tal que les inversions s’escampin pel nostre terme com una taca d’oli, un dels criteris principals és que a la fase final passi, al menys, una proposta de cada barri, perquè les inversions no es quedin només en aquells barris en els quals hi viu més població”, va dir l’alcalde Pere Virgili durant la sessió de divendres. Així, d’aquells barris per als que només s’havia presentat una única proposta, aquesta va quedar prioritzada automàticament. D’altres, com és el cas del nucli urbà, amb 25 propostes, la ciutadania va escollir les 9 més importants, o l’Eixample, amb 7 propostes, es van prioritzar 3, d’acord a tres criteris: la seva necessitat, la quantitat de població a la qual beneficia, i la seva sostenibilitat en el temps.

Els i les assistents, distribuïts en tres grups, van debatre durant dues hores i van puntuar cadascuna de les propostes en base als criteris esmentats. Seguidament, de forma individual van escollir les més importants, i amb la puntuació final obtinguda per a cada proposta es van determinar les més importants.

De les 26, 3 són de caràcter general, 9 pertanyen al nucli urbà, 3 a l’Eixample, 1 més per a cada barri, Berà Mar, Berà, Costa Daurada, El Francaset, Mas Roig, La Barquera, Les Torres, La Martorella, Marysol, el Roc de Sant Gaietà, i, finalment, una inversió adreçada a la torre del Cucurull. La majoria d’elles corresponen a inversions en seguretat viària; d’enllumenat públic; d’instal·lació de nou mobiliari urbà, com papereres i bancs; de millora dels parcs infantils; o d’inversió en noves tecnologies.

Consulta aquí el document de la sessió.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta