Aquest any la campanya reivindica la normalitat de ser feminista.

Un any més l’Ajuntament de Roda de Berà s’ha adherit a la commemoració del Dia Internacional de la Dona.

Les accions organitzades per la regidoria de la Dona es van posar en marxa fa unes setmanes amb la convocatòria del III Concurs de dibuix de cartells del Dia Internacional de la Dona. Els guanyadors van ser dos joves, en Luck Ibáñez i l’Álex Garrido, i els seus dibuixos es van convertir en les imatges del programa d’actes del 8M.

Divendres passat un taller de sexualitat a càrrec de la doctora Jaci Molins i la inauguració de la seva exposició “VulvaArt” a l’Hotel d’Entitats va donar el tret de sortida als actes. La mostra es podrà visitar durant tot el mes de març a la sala d’actes de l’Hotel d’Entitats.

Ahir, 8 de març, a les dotze del migdia, va tenir lloc la lectura de la declaració  institucional del Dia Internacional de la Dona. Va ser a càrrec de Núria Pujol, membre de l’associació de dones ‘Kom-tu’ de Roda de Berà, acompanyada per la regidora Rosana Dorantes.

La campanya d’aquest any, ‘En els feminismes, tot és començar!’, reivindica la normalitat de ser feminista. La declaració recull tot un seguit de situacions quotidianes que formen part dels diversos posicionaments de les lluites feministes, com ara la defensa de la igualtat salarial, reconèixer que hi ha diversos tipus de família o estar en contra que s’imposin cànons de bellesa irreals. D’aquesta manera subratlla el fet que les persones no neixen feministes, sinó que s’hi tornen per les experiències quotidianes que viuen i per les desigualtats i discriminacions que el patriarcat les imposa.

Entre altres, la declaració reconeix que “si no et sembla normal que les dones carreguem amb la major part del treball domèstic i de cures”, “ets feminista”; “si et rebel·la que a la feina et tractin de nena, que es qüestioni la teva vàlua professional o que s’escampin rumors sobre favors sexuals quan ocupes un lloc de responsabilitat, ets feminista”; i “si creus que ser gelós, controlador i possessiu no té res a veure amb l’amor; també, feminista”.

Finalment, Rosana Dorantes va llegir la poesia guanyadora de la passada edició del Concurs de poesia de Roda de Berà, “Les dones que fan història”, de Montserrat Güell.

A partir de les sis de la tarda la biblioteca municipal Joan Martorell Coca va acollir la presentació del llibre “Trobades amb 69 dones”, de la doctora Jaci Molins. La presentació va ser a càrrec de Contxita Romeu, amiga de l’autora, qui va explicar la trajectòria personal i professional de la Jaci.

El llibre descriu 69 trobades amb “comares” de l’autora, diferents fragments de vida a través dels quals es pot descobrir la prolífica vida de la Jaci.

Dinar i aeròbic

Els esdeveniments continuaran demà al migdia, amb un dinar de germanor al restaurant Les Guatlles, organitzat per l’associació de dones ‘Kom-tu’ de Roda de Berà i la col·laboració de l’Ajuntament. Els tiquets, a un preu de 20 euros, es podien adquirir a la Merceria Marinada i al Forn Queralt fins avui dijous.

Finalment, el dissabte, a partir de les 11 del matí, el pavelló municipal acollirà una masterclass d’aeròbic a càrrec de la regidoria d’Esports, amb la col·laboració del gimnàs Record del Vendrell.

Les 50 primeres persones, a més a més, s’emportaran un obsequi, una samarreta morada commemorativa de l’esdeveniment.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta