Les roses de la vendrellenca María Gurita van guanyar tres premis, entre ells l’especial del jurat a la millor rosa.

Hi van participar 39 roses, 25 a la categoria ‘la rosa més bonica’ i 14 a ‘la rosa més olorosa’.

La sala d’exposicions del Patronat Municipal va acollir el proppassat cap de setmana la segona edició del Concurs de Roses de Roda de Berà. El certamen organitzat per la regidoria de Cultura va premiar les roses més oloroses i les més boniques, amb la col·laboració de Garden Pagès i de Flower.

Es van presentar al concurs un total de 39 roses, en un any que ha estat complicat el cultiu d’aquesta flor degut a la sequera. 25 van entrar dins de la categoria ‘la rosa més bonica’, i 14 a ‘la més olorosa’, de vuit participants diferents, sis de Roda de Berà, una persona del Vendrell i una més de Sant Pere de Riudebitlles (Barcelona). Els participants podien ser principiants o aficionats de tot Catalunya que cultivessin roses de forma no professional.

A les dotze del migdia el Jurat, format per l’alcalde Pere Virgili; Teresa Ferré, regidora de Cultura de l’Ajuntament; Ramón Pagès, de l’empresa Garden Pagès; Àngel Jubete, de Flower; Ingrid Virgili, d’Ingrid Virgili Floral Art & Events; i el mossèn Antonio Rodríguez, van puntuar les diferents roses per triar les millors d’ambdues modalitats. Va ser difícil degut al nivell, i fins i tot va haver-hi algun desempat.

La rosa més bonica va ser la de la jove Aideé Berenguer, amb 15 punts; seguida per la vendrellenca María Gurita, qui ja va guanyar dos premis a la primera edició, amb 10 punts; i per la rosa de Margarita Gana, amb 9 punts.

Pel que fa a la rosa més olorosa, va ser la de Pastora Shönholze, amb 20 punts, qui també va ser premiada l’any passat dins d’aquesta mateixa modalitat. Pere Gumara va ser el segon classificat, amb 16 punts; i la rosa número 8 de María Gurita, va quedar en tercera posició.

Pel que fa al premi especial del Jurat a la millor rosa va ser per aquesta mateixa flor, en reunir els dos atributs, ser molt olorosa, però també molt bonica. Aquest premi està dotat amb 75 euros i la possibilitat de formar part del Jurat l’any vinent.

Quant a les dues modalitats anteriors, els premis van ser de 75, 50 i 25 euros, per al primer, segon i tercer, respectivament, un diploma i un roser de la varietat Pau Casals, gentilesa de Garden Pagès. A més a més, tots els i les participants es van emportar a casa un lot de productes Flower per al cultiu de roses, i un diploma de participació.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta