Després de governar en minoria durant dues legislatures, Pere Virgili va obtenir un ampli suport dels rodencs, amb el 44,65% dels vots.

La participació cau més de 8 punts respecte a les eleccions de 2019, i no arriba al 54%.

Pere Virgili mantindrà quatre anys més l’alcaldia de Roda de Berà, amb la seva agrupació d’electors Tria Roda de Berà, després d’aconseguir el suport del 44,65% dels rodencs i rodenques, i sumant 1323 vots, 119 més que ara fa quatre anys, quan es va quedar a les portes d’obtenir el setè escó per cinc vots.

Ara ho ha aconseguit, i després de dues legislatures governant en minoria, durant les quals, amb una gran tasca de negociació i diàleg, va aconseguir tirar endavant totes les propostes de govern, assoleix la majoria absoluta que va perdre al 2015, governant amb CiU.

El Partit dels Socialistes, amb Laura Moya al capdavant, va obtenir el 17,41% dels vots, un total de 516 suports, insuficients per mantenir al plenari el tercer regidor que va sumar el partit fa quatre anys.

Per la seva part, el Partit Popular de Daniel Izquierdo es mostrava ahir molt satisfet en haver aconseguit incrementar la seva representació en un regidor, arribant als dos escons de fa dues legislatures, amb el 15,89% dels vots, un total de 471.

Pel que fa a la quarta força més votada, Esquerra Republicana, amb Eva M. Giménez com a alcaldable, cau una posició amb la pèrdua de 137 vots respecte a les passades eleccions municipals, amb un suport del 6,71% dels votants i 199 vots, i es queda amb una regidora

Quant al partit d’Albert Martin, Junts per Roda de Berà, obté la mateixa representació al plenari quedant-se amb un únic regidor, tot i haver incrementat el número de suports, amb 192 vots, el 6,47%.

Pel que fa a Valents, amb Toni Bernal, antic regidor de Ciutadans, els 127 vots no li van atorgar cap representació al plenari, de la mateixa manera que Roda en Comú, partit que tampoc va aconseguir els suports necessaris per obtenir-ne un escó.

Cal destacar, però, la baixa participació, amb un total de 2.999 votants, dels 5.612 rodencs i rodenques que estaven cridats a les urnes, només el 53,46%, 8,41 punts menys que a les passades eleccions municipals de 2019. 

 

Tria Roda de Berà (AETRdB): 7 regidors

1 Pere Virgili
2 Maria Teresa Ferré
3 Rosana Dorantes
4 Manel González
5 Gerard Solé
6 Frederic Royuela
7 Remei Gavaldà
 

Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-CP): 2 regidors

1 Laura Moya
2 Juan Pedro Labrador
 

Partido Popular (PP): 2 regidors

1 Daniel Izquierdo
2 Rafael Luna
 

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC): 1 regidora

1 Eva Maria Giménez
  

Junts per Roda de Berà (JuntsXRoda): 1 regidor

1 Albert Martin
 

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta