Creu que la ubicació proposada en primera instància pel Ministeri comportaria molts inconvenients.  

El nou accés atrauria noves empreses al polígon i afavoriria les que ja hi ha instal·lades.

L’alcalde Pere Virgili i el regidor d’Urbanisme, Manel González, acompanyats per l’arquitecte municipal, s’han reunit aquest matí amb Elena Castro, directora del projecte del nou accés de l’AP-7 a Roda de Berà; i Javier Jordan, enginyer.

La primera proposta del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ubicava el nou accés i sortida de l’autopista a la TV-2041, tot just a l’entrada del nucli urbà, amb la creació d’una nova gran rotonda per sobre del pont de l’autopista, una opció que no convenç en absolut l’equip de Govern. Aquesta, comportaria grans inconvenients per als veïns i veïnes dels habitatges propers, per als vehicles que circulen diàriament per la TV-2041 i per als vianants que utilitzen el pas del pont de la via, actualment l’únic per arribar al nucli urbà des de Les Torres o La Barquera. A més a més, segons els càlculs del propi Ministeri, el número de vehicles que circularien cada dia per aquesta nova rotonda s’incrementaria fins als 25.000.

Per aquests motius, des de l’àrea de Territori de l’Ajuntament es va enviar al Mitma una alternativa, ubicada més al sud, a l’alçada del polígon de l’Avenar, entre Roda de Berà i Creixell.

L’opció proposada per l’equip de Govern beneficiaria el polígon industrial, atès que atrauria noves empreses per instal·lar-s’hi i afavoriria la logística de les que ja hi són, evitant que els camions haguessin de passar pel nucli urbà, les ajudaria a tenir una major qualitat i seguretat en la xarxa viària i facilitaria les connexions amb altres vies com l’AP-2 o la C-32. Tenint en compte els objectius primaris del projecte, de millorar la connectivitat, permeabilitat i accessibilitat de les autopistes amb altres vies del territori, aquesta seria la millor opció.

Després de la reunió d’avui, durant la qual han visitat ‘in situ’ les possibles localitzacions de l’accés i la sortida de l’autopista, la direcció del projecte i l’enginyeria encarregada valoraran les alternatives i els diversos pros i contres de cadascuna d’elles per a redactar el projecte.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta