La gala d’inauguració va comptar amb la presència de l’alcalde Pere Virgili i de la major part dels membres de la corporació municipal.

Celebritats i personalitats del món del cinema van desfilar per la catifa vermella per donar el tret de sortida a la gran festa del cinema en català.

Ahir a la tarda el Festival Internacional de Cinema en Català va donar el tret de sortida a una setmana intensa dedicada al millor cinema en català. Fins al 17 de juny, Roda de Berà tornarà a convertir-se en la capital del cinema en català, en una edició, la 15a, que vol reivindicar que el cinema s’ha de veure, i viure, als cinemes.

L’acte presentat per la periodista Sònia Camí, membre del comitè organitzador, va començar amb els parlaments dels directors del Festival, Cris Gambín i Toni Pinel, els qui també van fer referència al claim d’aquesta edició, “el cinema s’ha de gaudir així, tal com ho fem avui, en companyia”, va dir en Pinel. Els codirectors també van fer una menció especial a l’Antonio Barrero, creador i director del FIC-CAT durant 14 anys, que no va poder ser-hi present.

Seguidament, en Roger Peña, fill de l’estimada Montserrat Carulla, va pujar a l’escenari per lliurar el premi que porta el nom de la seva mare. Si l’any passat Antonio Barrero va ser mereixedor d’aquest guardó amb escreix, en aquesta ocasió tots els membres del comitè van estar d’acord en atorgar-lo al cineasta Ventura Pons, per la seva extensa carrera professional, la seva dedicació al setè art i, especialment, al cinema en català. Roger Peña va dedicar unes emotives paraules al guardonat “Ventura Pons és un autèntic profeta del cinema, l’artífex de l’actual cinema en català i un autor únic pel seu estil personal i la defensa del català”, va dir.

A continuació, va arribar el torn de l’estrena europea del thriller Beach House, d’Hèctor Hernández. El film ha estat reconegut internacionalment al Mammoth Film Festival de Califòrnia, aconseguint el premi a la Millor Pel·lícula Internacional i el Premi al Millor Director.

A l’estrena, que també suposava l’estrena europea de la pel·lícula, hi van assistir una gran representació de l’equip artístic i tècnic, els qui, gràcies al FIC-CAT, es van poder retrobar després de rodar-la ara fa dos anys.

L’esdeveniment també va comptar amb la presència de l’alcalde Pere Virgili, acompanyat per la regidora de Cultura, Teresa Ferré, per la resta de membres de l’equip de Govern i per regidors i regidores de la corporació municipal, només una setmana abans que se celebri el ple d’investidura que donarà inici a la nova legislatura.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta