L’objectiu també era denunciar totes les morts al Mediterrani.

Avui ha tingut lloc a la platja Costa Daurada una concentració en memòria de la Lilia, la nadó de 8 mesos trobada sense vida en aquesta mateixa platja el passat 11 de juliol, així com per denunciar totes les morts a la mar Mediterrània.

La concentració s’ha iniciat amb la lectura d’un manifest a càrrec de Coro Luengo, acompanyada per Ángeles de la Fuente i Laura Aguado, membres de la plataforma Stop Mare Mortum. “La tràgica història de la Lilia esdevé només un capítol d’una trista realitat. 951 persones han estat víctimes de la necropolítica de les rutes d’accés a Espanya durant el primer semestre d’aquest any, segons informa l’ONG Caminando Fronteras”, deia el manifest. “Això són cinc morts cada dia en el mateix mar on ens banyem tranquil·lament aquest estiu.” El text també demanava establir “vies legals i segures que garanteixin el dret a migrar; la desmilitarització de les fronteres i llibertat de moviment per a totes les persones; posar tots els recursos necessaris per a les operacions de rescat marítim; o posar en marxa tots els recursos materials i humans necessaris per assegurar una atenció integral i el suport necessari per a les famílies de persones mortes o desaparegudes”, ha llegit la Coro, per finalitzar amb una contundent afirmació “no són morts, són assassinats”.

Seguidament, Pepe Naval, ha llegit un poema, una obra pròpia dedicada a la petita Lilia.

L’acte, organitzat per Stop Maremortum, en col·laboració amb la coordinadora Obrim Fronteres i el suport de l’Ajuntament de Roda de Berà, ha comptat amb la presència d’una vintena de persones. Entre elles hi era l’alcalde Pere Virgili, la regidora Teresa Ferré i els regidors Manel González i Daniel Izquierdo. També hi ha assistit Fèlix Alonso, qui properament serà nomenat diputat del Congrés dels Diputats per Sumar-En Comú Podem; i Montse Castellarnau, consellera del Consell Comarcal del Tarragonès.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta