La mostra fotogràfica del rodenc Rafel Garcia es podrà veure a la biblioteca municipal fins al 20 de setembre.

Sveta Trushka va voler dedicar el concert a la memòria del seu bon amic Pere Virgili Gatell.

Ahir a la tarda vam posar punt final als actes de la prèvia de la Festa Major. A les sis de la tarda, el fotògraf rodenc Rafel Garcia va inaugurar a la biblioteca municipal Joan Martorell Coca l’exposició “Recordant Festes Majors”. En aquesta ocasió les fotografies corresponen a moments de la festa gran rodenca dels anys 1973 al 76.

Rafel, qui va començar a fer fotografies l’any 70 de forma amateur, s’hi va dedicar durant molts anys, capturant imatges de tots els esdeveniments importants i dels moments històrics del municipi.

Com a anècdota de l’exposició, va destacar una fotografia de l’any 74, quan, durant la diada de Sant Bartomeu, en plena Festa Major, dos trens van col·lisionar a l’estació de Roda de Berà.

La mostra, formada per més d’un centenar de fotografies, es podrà visitar fins al 20 de setembre en l’horari de la biblioteca municipal.

A partir de les vuit del vespre, la plaça de la Capella de Mas Carreras es va omplir per escoltar la gran violoncel·lista russa Sveta Trushka, qui ja ha actuat, sempre amb gran èxit, en diferents ocasions, allà, a la capella d’en Jujol, o al Museu de la Ràdio.

Escoltar l’Sveta sempre és un plaer. Ahir, com també va fer l’any passat, va dedicar el seu concert a la memòria de Pere Virgili Gatell, a qui considerava un gran amic i a qui, segons va assegurar, troba molt a faltar quan visita Roda de Berà.

El recital es va iniciar amb un Ave Maria i va continuar amb la suite número 2 de Joan Sebastian Bach; una suite d’Enric Casals, el germà petit de Pau Casals; Astúries, d’Isaac Albéniz; el Cant dels Ocells, de Pau Casals; o la Tempesta, d’Antonio Vivaldi. L’esdeveniment forma part de la seva gira de trenta concerts arreu del territori català, França i Països Baixos.

Sveta Trushka tornarà a Roda de Berà a l’octubre per presentar el seu darrer àlbum, el qual inclou obres de Pau Casals i del compositor Carles Cases.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta