Diumenge es va celebrar un acte previ, una ballada de sardanes amb la cobla la Principal de Tarragona.

La celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Roda de Berà es va iniciar diumenge a les 11 del matí, amb una missa solemne a l’ermita de la Mare de Déu de Berà. L’ofici va esdevenir també el comiat de Mossèn Antonio Rodríguez, qui deixa Roda de Berà per marxar a Valls, a instàncies de l’Arquebisbat de Tarragona.

Seguidament, es va celebrar una ballada de sardanes amb la cobla La Principal de Tarragona i un aperitiu a càrrec de la residència del Banc d’Espanya en honor a Mossèn Rodríguez.

Ahir, a les 11 del matí, la zona enjardinada del carrer Tarragonès va acollir un concert de violoncel amb recital de poemes. La violoncel·lista internacional Sveta Trushka i la rapsoda Núria Freixa van oferir un magnífic recital músic-poètic dedicat a la cultura catalana.

A continuació, va tenir lloc l’ofrena floral al president Francesc Macià. Per ordre, l’Ajuntament, les agrupacions polítiques i les entitats rodenques participants van anar accedint a la plaça Francesc Macià per deixar sota el bust precioses composicions florals.

En primer lloc, l’alcalde Pere Virgili i les regidores i regidors, Teresa Ferré, Rosana Dorantes, Remei Gavaldà, Manel González, Gerard Solé, Laura Moya, Juan Pedro Labrador, Daniel Izquierdo, Rafa Luna, Eva Giménez i Albert Martín, representant l’Ajuntament.

A continuació, van anar desfilant, amb les seves ofrenes fins al centre de la plaça, els i les edils i membres representants dels grups polítics: Tria Roda, PSC, ERC, Junts per Roda i Roda en Comú.

Quant a les entitats locals, van participar en l’acte el Grup Sardanista de Roda de Berà i l’associació de voluntaris de Protecció Civil del nostre municipi.

La celebració es va allargar fins a la tarda i la nit amb el reeixit campionat de llançament de pinyol d’oliva, en el qual hi van participar 58 persones de totes les edats distribuïdes en tres categories: infantil, femenina i masculina.

La victòria a la categoria infantil va estar molt renyida fins al darrer moment, atès que el Nil i l’Óscar van haver de desempatar en dues ocasions. Finalment, va ser el primer, amb 5,65 metres, el campió.

Quant a les fèmines, de les 16 participants inscrites, la guanyadora va ser la Fàtima, sorprenent tothom amb la seva marca, 15,60 metres.

L’Aurelio, campió de l’edició de 2017 i subcampió al 2018, va aconseguir arribar fins als 18,30 metres amb el seu pinyol d’oliva.

Seguidament, al voltant de les 9 de la nit, va començar la tradicional botifarrada popular a la plaça de la Sardana amb la participació de més de 500 persones. Enguany, tampoc no hi van faltar les postres especials, la deliciosa coca amb els colors de la Senyera elaborada per la Pastisseria Queralt.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta