El passat divendres al matí el regidor Manel González va assistir a la Jornada Bioeconòmic “La gestió de la sorra per la sostenibilitat de les platges de Sitges” que va tenir lloc a l’edifici Miramar d’aquesta localitat.

Durant tres hores es va debatre sobre quines solucions són les més adequades per a la gestió del litoral i la sorra a les platges, la seva regeneració i conservació, tenint la màxima cura per l’entorn i la biodiversitat; sobre els dragatges de sorres en fons marí i el seu control mediambiental; i es va parlar sobre els espigons inflables, una possible solució innovadora i sostenible (encara en la fase de prototip) al repte de la gestió dels sediments de la costa.

També es van tractar els estudis sobre l’evolució temporal de la línia de costa, elaborats per Geociències i Exploracions Marítimes (GEM); i l’estudi sobre la cartografia del fons marí de Sitges, batimetria, sedimentologia i hàbitats bentònics, per encàrrec d’aquest ajuntament sitgetà, UB, CEAB i CSIC a diversos autors.

Es va concloure que la manca de sorra és una problemàtica generalitzada i que, degut a que les variables són actualment moltes i molt diferents, com la manca de sediments provinents dels rius o la proliferació dels ports esportius, no existeixen solucions definitives, sinó solucions que poden assegurar l’estabilitat de les platges a mig termini. Tot i així, cada platja és diferent, fins i tot dins d’un mateix municipi cal estudiar i fer una anàlisi de cadascuna d’elles per tal de trobar quina és la millor solució en cada cas.

La convocatòria va arribar a l’Ajuntament a través de la Taula de municipis per un litoral sostenible – Pacte de Coma-ruga, del qual Roda de Berà en forma part, juntament amb Sitges, Vilanova, Cubelles, Cunit, Calafell, el Vendrell, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, que representen 110 km del litoral mediterrani.

 

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta