Durant aquests dies se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat amb l’objectiu de promoure hàbits més sostenibles, segurs i saludables, fomentant els desplaçaments a peu, en bicicleta o en transport públic. El lema torna a ser ‘Combina i mou-te!’, convidant a reflexionar sobre el comportament envers l’ús del vehicle i impulsant l’ús de mitjans de transport sostenibles, com ara la bicicleta, per tal de generar menys contaminació i uns pobles i ciutats saludables i relaxats.

Roda de Berà se suma un any més a aquesta iniciativa i, a través de la regidoria d’Esports, l’Ajuntament ha organitzat una caminada i una pedalada.

Ambdues activitats se celebraran el proper diumenge, 24 de setembre, al matí. Els participants de la caminada es concentraran a les 9 a la plaça de l’Ajuntament i faran un recorregut d’unes quatre hores, amb aturades, que els portarà pel Cucurull, el Coll del Repàs i la Plana del Xim. Cal portar esmorzar, beguda i calçat adequat.

A les 10 s’iniciarà, des de la plaça de l’Ajuntament, la pedalada infantil adreçada als més menuts. Realitzaran un recorregut de 300 metre amb una bicicleta sense pedals.

Un quart d’hora més tard, començarà la tradicional i reeixida pedalada popular, enguany amb dos recorreguts diferents. Les famílies podran escollir entre el recorregut d’1,6 quilòmetres, pensat sobretot per als infants, o el de 8,6 quilòmetres, amb l’itinerari de cada any que els portarà fins a Berà Mar i el Francaset. Serà obligatori l’ús del casc.

Els i les participants hauran de concentrar-se 20 minuts abans de l’inici de l’activitat a la plaça de l’Ajuntament, on rebran la samarreta commemorativa d’aquesta edició.

 

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta