L’Ajuntament continua demanant a l’Estat que prengui les mesures necessàries per garantir el manteniment del litoral rodenc.  

Aquest matí l’alcalde Pere Virgili i el regidor d’Urbanisme, Manel González, s’han reunit a la platja Llarga amb Toni Espanya, cap del Servei Provincial de Costes a Tarragona. Espanya s’ha desplaçat fins a Roda de Berà per comprovar ‘in situ’ els efectes de la borrasca Aline al nostre municipi, un dels més afectats.

Cap temporal passat havia provocat tants danys com ho va fer Aline la matinada de divendres. Les fortes onades de fins a quatre metres d’alçada van provocar nombroses incidències, sobretot al tram nord i central de la platja Llarga, trencant el mur de protecció i provocant danys estructurals en diversos trams del passeig marítim, que han obert importants esquerdes al terra.

L’objectiu aquest matí era poder baixar a la sorra per avaluar millor els danys, però no ha estat possible ja que la mar continua molt picada i l’aigua arriba encara fins al passeig.

Toni Espanya ha escoltat l’alcalde Pere Virgili, qui continua demanant a l’Estat que adopti les mesures necessàries per garantir la seguretat i el manteniment de les platges rodenques, i l’ha emplaçat a una reunió a Tarragona per parlar de possibles accions.

Per la seva part l’Ajuntament demanarà al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, que posi en marxa una línia d’ajudes extraordinàries per poder fer front a la gran despesa que suposarà per al consistori la reparació dels danys.  

Finalment, demà l’alcalde es reunirà amb la nova directora general de Ports de la Generalitat, Annabel Moreno, a qui demanarà suport perquè sigui la Generalitat qui exigeixi al Port Berà que compleixi amb les seves responsabilitats.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta