La 32a edició està dedicada a la salut sexual i reproductiva.

Moltes associacions i entitats s’hi han implicat en el programa d’activitats.

Roda de Berà se suma un any més a La Marató i ha organitzat un ampli programa d’activitats per tal de recaptar fons per a destinar-los, en aquesta ocasió, a la recerca en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva.

És la primera vegada que La Marató es dedica a aquesta temàtica, la qual engloba un conjunt de patologies que afecten la població en tots els aspectes de la vida i al llarg de tota la vida. Són malalties poc conegudes, especialment entre el jovent, que tenen una prevalença de 3 milions de persones a Catalunya i una incidència de més de 200.000 nous casos cada any. Algunes de les relacionades són l’endometriosi, les infeccions de transmissió sexual, el dolor pelvià, el vaginisme, els problemes associats a la menstruació o a l’etapa de la menopausa, les disfuncions sexuals, l’esterilitat, la infertilitat o els càncers de mama, de coll d’úter o de pròstata, entre moltes altres.

El programa

Dissabte, a partir de les 9 del matí, la plaça de la Sardana i dels Pins acolliran diverses activitats amb la implicació d’associacions i entitats locals. L’associació Marxa Aquàtica Baix Gaià ha organitzat una caminada solidària que sortirà des de la plaça dels Pins a les 9 del matí. A partir de les 10 s’iniciarà, a càrrec de l’associació juvenil Roda Jove, un campionat de bitlles; una activitat de mini tennis, amb el Club Tennis Barà; manualitats infantils per fer un fanalet de Nadal, amb l’AFA de l’escola El Cucurull; i venda solidària de llibres a càrrec de la biblioteca municipal Joan Martorell Coca. A partir de les 11 s’iniciarà una masterclass organitzada per la regidoria d’Esports, i a les 12, un flashmob, a càrrec d’Aulatres.
El Club Tennis Barà també ha organitzat a les instal·lacions del club un torneig de pàdel i pickleball per a recaptar fons. Serà el mateix dissabte, de 16 a 19 hores, i hi haurà xocolatada en finalitzar. El preu d’inscripció és de 10 euros.

Diumenge, també a partir de les 10 del matí a la plaça de la Sardana tindrà lloc una fira d’entitats. Comptarà amb la participació de l’associació Toxophílica, que oferirà un taller de tir amb arc; de l’associació d’Amarradors del Port Berà, els qui posaran a la venda un vermut solidari; de l’associació de dones Kom-Tú, les qui muntaran una paradeta de venda de centres de Nadal elaborats per elles mateixes; de l’associació de voluntaris de Protecció Civil; i de l’AFA de l’escola Salvador Espriu, amb una paradeta de venda de roba de segona mà. Aquest any tampoc no faltarà la venda de felicitacions de Nadal elaborades per l’alumnat dels centres educatius de Roda de Berà, de les escoles Salvador Espriu i El Cucurull, i de l’institut Roda de Berà; i durant tot el matí els infants podran tornar a gaudir amb la visita del Pare Noel amb el seu trineu, per tal que puguin lliurar-li les seves cartes.
A les 12 del migdia tindrà lloc una exhibició de balls i el sorteig d’una panera, a càrrec de l’associació Luz de Luna; i seguidament, una exhibició de balls i venda de calendaris solidaris, organitzada per l’associació de veïns del Francaset-Mas Roig.

Per la seva part, el club de judo Dojo Tarraco ha organitzat un taller de jocs nadalencs de judo, per a infants entre 5 i 10 anys, d’11 a 12 hores, al seu local, al costat del PIJ. Cal fer inscripció prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Altres de les entitats que hi col·laboraran amb les seves aportacions són el Grup Sardanista, l’associació de veïns de La Barquera, el Club Atlètic Roda de Berà i l’associació de Jubilats i Pensionistes.
Per altra banda, l’escola Salvador Espriu, centre que demostra cada any la seva implicació, està duent a terme des del passat dilluns i fins demà divendres una cantada de nadales, en diferents localitzacions del municipi, per aconseguir donatius.
Finalment, el Club Patí Roda de Berà celebrarà el 22 de desembre, a partir de les 19 hores, al pavelló municipal, el seu Festival de Nadal. El preu de l’entrada serà d’1 euro, que es destinarà a La Marató.

Activitats per La Marató de TV3

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta