El president i el director gerent del CAT van visitar l’Ajuntament per presentar els projectes que repercutiran en el municipi.

Roda de Berà és l’únic municipi de la província de Tarragona amb una comissió dedicada a la gestió de l’aigua.

El passat dimecres a la tarda, el Consorci d’Aigües de Tarragona va ser present durant la darrera sessió ordinària de l’any de la Comissió Especial de l’Aigua de Roda de Berà.

El president del CAT, Joan Alginet, i el director gerent del Consorci, Josep Xavier Pujol, van exposar davant els membres de la comissió especial les nombroses actuacions, tant presents com futures, que el CAT impulsa a favor de l’abastament d’aigua potable al terme municipal, com és el projecte plurimunicipal, actualment en tràmit, que ha de possibilitar l’arribada d’aigua de l’Ebre directament fins al nucli urbà de Roda de Berà i Bonastre.

En paraules del President del Consorci, Joan Alginet, “el cas de Roda de Berà és molt interessant. Poques localitats compten amb un grup de treball específic dedicat a analitzar la gestió hidràulica en clau local i mostren, alhora, tant interès a millorar l’eficiència de la seva xarxa de distribució en baixa”.

Cal recordar que el nostre municipi, un dels primers consorciats del CAT, es troba immers en un procés d’estudi de la gestió del servei públic d’abastament d’aigua potable, motiu pel qual es va impulsar aquest grup de treball.

Prèviament a la sessió informativa de la comissió, el president i el director gerent del CAT es van reunir amb l’alcalde Pere Virgili, i amb el regidor Rafael Luna, qui presideix la Comissió Especial de l’Aigua.

Durant la trobada, l’alcalde va recordar els recursos que han invertit des del consistori per a conscienciar el veïnat sobre la importància de fer un ús responsable i conscient de l’aigua. Així mateix, Virgili ha manifestat que “s’ha demostrat que el CAT és una infraestructura necessària. No sé on seríem si no s’hagués fet aquella proposta de present, en aquell moment, i alhora de futur”.

El proper dilluns a la tarda l’alcalde tornarà a reunir-se amb el CAT, en aquesta ocasió a la delegació del Govern a Tarragona, una cita que comptarà també amb la presència de representants de la Generalitat i de l’Agència Catalana de l’Aigua; de l’alcalde de Bonastre, David Pulido; i del director del projecte.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta