Queden menys de dos mesos per donar el tret de sortida a la 16a edició del FIC-CAT i, per anar escalfant motors, el Festival ha organitzat una sèrie d’activitats prèvies, totes elles lligades a l’eix temàtic d’enguany “Cinema i Literatura”.

El dijous 11 d’abril, a les 6 de la tarda, la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca acollirà la xerrada “La literatura catalana adaptada al cinema”, a càrrec d’Antonio Barrero, president de l’Entitat. L’acte serà presentat per Cris Gambín, codirectora del FIC-CAT.
Al llarg de la història, moltes obres literàries catalanes s’han adaptat al cinema. La xerrada pretén cercar la relació entre les històries escrites i les projectades, fent una anàlisi de com es transformen els codis narratius en codis audiovisuals.

Una altra xerrada prevista serà a càrrec de Neus Oliveras, escriptora, docent i activista cultural, qui parlarà a l’entorn de Maria Rosa d’Àngel Guimerà, tenint en compte la dramatúrgia catalana clàssica adaptada al cinema.
L’acte, que tindrà lloc el dijous 2 de maig a les 7 de la tarda al Casal Municipal les Monges, s’organitza amb la col·laboració de Les Monges Associació Cultural, en el marc de la 37a Setmana Cultural.

I, finalment, una interessant proposta se celebrarà el dilluns 27 de maig a les sis de la tarda, novament amb la col·laboració de la Biblioteca Joan Martorell Coca. Els membres del Club de Lectura Novel·la tindran l’oportunitat d’intercanviar opinions amb Andreu Martín, autor de “Societat Negra”, la novel·la que ha estat adaptada al cinema per Ramon Térmens i que serà la pel·lícula que inaugurarà el FIC-CAT.

Totes les activitats són gratuïtes i obertes a tothom. En el cas del Club de Lectura, caldrà fer inscripció prèviament a la mateixa Biblioteca.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta