Per vuitè any consecutiu ha organitzat un complet programa d’activitats educatives adreçades a l’alumnat dels dos centres escolars de Roda de Berà.

L’Ajuntament de Roda de Berà, a través del departament de Medi Ambient, ha tornat a posar en marxa, per vuitè any consecutiu, el programa d’educació mediambiental dirigit a l’alumnat d’educació infantil i primària de les dues escoles del municipi, Salvador Espriu i El Cucurull.

El consistori valora molt positivament l’educació ambiental i inverteix un especial esforç i èmfasi en oferir aquestes activitats que busquen que l’alumnat adquireixi una major sensibilitat i consciència de l’entorn. Altres dels objectius del programa, planificat, coordinat i executat íntegrament per tècnics municipals, són afavorir el procés d’ensenyament-aprenentatge de l’entorn natural, aprendre la importància de viure en un món més sostenible, sensibilitzar l’alumnat sobre l’estalvi dels recursos escassos, com ara l’aigua, i que descobreixin que les petites accions diàries poden ajudar a la construcció d’un món més sostenible.

Aquests objectius s’assoleixen a través de divertides activitats, sortides i tallers a l’aula molt pràctics i dinàmics, perquè els infants aprenguin a tenir cura del medi ambient d’una manera lúdica.

Les activitats es van iniciar abans de la Setmana Santa a l’escola El Cucurull, han continuat aquesta setmana a l’escola Salvador Espriu i de forma alterna, en ambdós centres, s’allargaran fins a finals de maig.

Ahir al matí va ser el torn dels alumnes d’infantil 4, A i B, els qui van poder descobrir el cicle de vida dels cucs de seda des dels ous, com neixen, què mengen, com fan el capoll i com neix la papallona. Els infants van conèixer la història del cuc Sedafí i van observar amb lupes com mengen i les diferents parts del cos.

Altres de les activitats programades són terrari per a cargols, les abelles de la mel, el cicle de l’aigua i els mètodes de depuració, com fer paper reciclat, així com sortides a la Pedrera de l’Elies, a la torre del Cucurull i el seu entorn, a la deixalleria o als Madalers de la platja Llarga.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta