Com és habitual, la plaça de la Sardana serà l’epicentre.

D’aquí a una setmana se celebrarà arreu del país la Diada de Sant Jordi i Roda de Berà ja té a punt el programa d’activitats. De les 10 fins a les 13h, la plaça de la Sardana s’omplirà de vida, de roses i de llibres.

En aquesta tradicional diada de la cultura i de l’amor, la biblioteca municipal Joan Martorell Coca ha organitzat, per segon any consecutiu, una signatura de llibres a càrrec de set autors i autores: Isabel Llavoré, Carme Miró, Anselm Aguadé, Mireia del Castillo, Rosa M. Castaño, Jaci Molins i Teresa Duch (qui només hi serà d’11:30 a 12:30h), per signar totes les seves obres publicades fins al moment.

La biblioteca municipal tornarà a muntar la seva ja tradicional paradeta solidària de venda de llibres a 1 euro, amb la qual recaptarà diners per a destinar-los a La Marató de TV3 2024.

L’equip de Roda de Berà Ràdio ha preparat un programa especial del seu magazine A Mig Matí que s’emetrà en directe des de la mateixa plaça de la Sardana, amb la participació de nombrosos convidats i convidades del món polític, associatiu, cultural i social de Roda de Berà.

Sent el llibre un dels elements centrals d’aquesta jornada, és el dia idoni per a lliurar els Premis als Superlectors 2023, un reconeixement a les lectores i lectors més voraços de l’any passat. Per quart any consecutiu, la regidoria de Cultura premiarà les persones que més llibres van agafar en préstec l’any anterior, dividits en quatre categories: petits lectors entre els 0 i els 2 anys; infantil, dels 3 als 11 anys; joves, de 12 a 17 anys; i la categoria adults, per a les usuàries i usuaris majors de 18 anys. L’acte de lliurament tindrà lloc a les 11:30h.

Les Monges Associació Cultural també hi serà present, amb la venda de les publicacions editades pel Centre d’Estudis Rodencs, com ara la miscel·lània rodenca BOI. L’entitat celebrarà la XXXVII Setmana Cultural del 20 d’abril al 4 de maig amb més d’una vintena d’esdeveniments organitzats. El tret de sortida serà aquest proper dissabte, a partir de les set de la tarda, al casal municipal Les Monges.

Finalment, a les 12:30h, el Festival Internacional de Cinema en Català celebrarà l’acte de descoberta del cartell de la 16a edició del festival, la qual està dedicada a “Cinema i Literatura” per posar en valor la gran quantitat d’obres literàries que al llarg de la història s’han adaptat al format cinematogràfic. El FIC-CAT 2024 se celebrarà de l’1 al 8 de juny a Roda de Berà.

Sant Jordi 2024

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta