canlenfrdeitrues

Notícies

Durant el cap de setmana es van aconseguir recaptar un total de 7.620 quilos d'aliments i productes bàsics per a les famílies més necessitades de Roda de Berà.

Gràcies a la tasca duta a terme per l'Ajuntament, mitjançant la regidoria d'Acció Social, i a l'esforç dels 49 voluntaris i voluntàries del Punt de Distribució d'Aliments que hi van participar durant tot el cap de setmana, Roda de Berà ha tornat a batre rècords amb la campanya "El Gran Recapte d'Aliments" de la Fundació Banc dels Aliments.

Les tones recaptades suposen 1.100 quilos més d'aliments i productes d'higiene personal en relació a l'any passat, atès que el total aconseguit durant l'edició anterior, que al seu moment ja va esdevenir tot un rècord al municipi, va arribar als 6.518 quilograms.

"El Gran Recapte d'Aliments" es va dur a terme des de divendres al matí als nou supermercats del municipi: Spar, Coaliment, Dia, Clarel, Lidl, Bon Preu, Aldi, Suma i Leo Center.

La responsable del Punt de Distribució d'Aliments, amb l'ajuda de les voluntàries fixes de l'àrea de Serveis Socials, així com de la Brigada Municipal, han comptabilitzat durant aquests dos dies tots els productes recollits, els quals seran classificats per tal de preparar els diversos lots que seran distribuïts entre les famílies usuàries de Serveis Socials.

Actualment noranta famílies són beneficiàries del Punt de Distribució d'Aliments rodenc i reben de forma quinzenal els lots de menjar i productes d'higiene. A més a més, una trentena de famílies reben lots cada setmana, i algunes, les que es troben en situacions de major necessitat, també ho fan cada dia, productes frescos i menjar ja preparat que dóna una empresa rodenca amb aquesta finalitat. Són persones, recordem, que tenen mancances en els recursos bàsics d'alimentació per causes econòmiques o per altres motius personals i familiars, especialment aquelles que presenten un alt risc d'exclusió social.

El nou reglament regulador

Tal i com ha demostrat l'equip de Govern durant la passada i l'actual legislatures, el seu pla de mandat a l'Ajuntament contempla com a prioritàries les actuacions d'ajut a les persones en situació de risc social. Per aquest motiu, el Ple de l'Ajuntament va aprovar a finals de juliol el nou reglament regulador de les prestacions d'urgència social i del Punt de Distribució d'Aliments de l'Ajuntament de Roda de Berà.

El seu objecte principal és la regulació de l'atorgament de les prestacions d'urgència social i l'ordenació del funcionament del Punt de Distribució d'Aliments de Roda de Berà, gestionat per la regidoria d'Acció Social. Va néixer, segons l'equip de Govern, "amb la voluntat de crear les primeres bases d'un posterior reglament de Serveis Socials ampliat on, a banda de cobrir les necessitats bàsiques, es doni cobertura a d'altres que responguin a la situació socioeconòmica del moment".

Les prestacions d'urgència social que hi ha previstes al document abasten les àrees d'habitatge, alimentació, infància i adolescència, i altres prestacions, amb la finalitat de donar atenció a determinades situacions de necessitats puntuals, urgents i bàsiques de subsistència que puguin patir els rodencs i les rodenques en moments molt concrets en què no hi puguin fer front per manca de recursos econòmics suficients.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.