Notícies

Durant la visita va anunciar la creació al Camp de Tarragona del primer servei residencial per a infants i adolescents amb discapacitat psíquica i trastorns mentals. El nou servei s’ubicarà a les instal·lacions del Grup Pere Mata de Reus i disposarà de 12 places inicials.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va visitar ahir Roda de Berà. A partir de dos quarts d’onze del matí es va trobar a l’Ajuntament amb l’alcalde, Pere Virgili; amb el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris; amb el director dels Serveis Territorials, Francesc Tarragona; i amb les regidores de l’equip de Govern Teresa Ferré i Cèlia Treserres, amb els quals va tenir una reunió a porta tancada al despatx de l’alcaldia per tal de parlar de diferents temes de govern. També van ser-hi presents a la cita al consistori, durant la qual la consellera va signar al Llibre d’Honor, els regidors José Ibort, Toni Bernal, Josep Antoni Benedicto, Laura Moya, Joan Enric Vidal i Encarna Ramírez.

Seguidament, tots plegats, es van dirigir a peu fins a les instal·lacions del centre de dia per a la gent gran ‘Marinada’. El centre d’atenció diürna és un servei de gestió privada, ubicat en un edifici de titularitat municipal, el qual va ser inaugurat a finals del mes d’octubre de 2013.

Allà, acompanyada per Jerusalem Torra, directora del centre, i per totes les autoritats, la Consellera va saludar als usuaris i als seus familiars, així com a les treballadores, i es va interessar pel funcionament del servei, el qual actualment compta amb un total de divuit usuaris i vint-i-cinc domicilis en els quals s’ofereix el servei d’atenció especialitzada, amb un total d’onze treballadors i dotze voluntaris i voluntàries.

En finalitzar la visita, Bassa va atendre els mitjans de comunicació presents per tal d’anunciar la creació al Camp de Tarragona d’un nou servei residencial adreçat a infants i adolescents amb discapacitat psíquica i trastorns de conducta. El servei, que tindrà dotze places, s’ubicarà a les instal·lacions del Grup Pere Mata de Reus.

“Els infants i adolescents de Tarragona que ara són atesos a altres recursos de fora de la demarcació es traslladaran al nou servei” va anunciar. “Fins ara el Camp de Tarragona no disposava d’un recurs d’aquestes característiques i això obligava als infants i adolescents del territori amb necessitat d’aquest servei a traslladar-se a altres equipaments fora de Tarragona”, va dir Dolors Bassa.

La Consellera va explicar que amb aquesta iniciativa els dotze infants i adolescents de la demarcació de Tarragona que actualment es troben en centres de Manresa (Ampans, 140 km), Lleida (Centre Aremi, 100 km) o Barcelona (Llars Cottet, 100 km) podran traslladar-se de forma immediata al nou servei de Reus. “Aquesta mesura serà molt beneficiosa tant pels infants com per les seves famílies, que no hauran de desplaçar-se fora de la demarcació per gaudir d’aquest recurs especialitzat, afavorint així el vincle emocional i una atenció més propera” va afirmar Bassa.

El servei residencial per a infants i adolescents amb discapacitat psíquica i trastorn de conducta és un servei social especialitzat que ofereix a aquests infants amb necessitats de suport limitat o extens una llar quan per causes sociofamiliars no poden seguir vivint a casa seva. El servei ofereix atenció integral a les activitats bàsiques de la vida diària i està atès per un equip format per educadors i tècnics especialitzats, entre altres.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.