Temps: 3 hores
Dificultat: Baixa
Distància: 9 km
Color Lila

60 minuts: de la Plaça de la Sardana al Pont de El Francasset

Partim des de la Plaça de la Sardana i anem a la dreta pel C/ Joan Carles I, travessem el C/ Marinada, passem per davant de l’ajuntament nou i del poliesportiu, baixem pel C/ Reina Sofía, fins la plaça on es celebra el mercat setmanal. Veiem l’edifici de la llar d’Infants" i seguim baixant fins a l'inici de l’avinguda de les Palmeres, girem a l’esquerra pel C/ Nostra Sra. de Montserrat que recorrem fins al final, continuant pel camí de terra que surt.

A la dreta, tenim una finca de garrofers i darrere, el camp de futbol on es veuen els seus inequívocs focus. El camí va estrenyent-se fins a convertir-se en un sender de terra còmode i en bon estat. A la dreta del camí ens trobem amb el garrofer més antic del terme, un bell exemplar de troncs retorçats i que es conserva en molt bon estat. Veiem la senyalització del gas abans d’entrar al pont de l’autopista des on admirem el mar i el far de Torredembarra.

En arribar a la urbanització del Francaset, veiem el nou dipòsit d’aigua de Mas Roig, restes d’una antiga casa de camp, i la primera avinguda de la urbanització. Agafarem l’antic camí del Francaset que discorre paral·lel a l’autopista/ avui carrer Rosa Sensat. Mentre baixem per aquest camí, anem veient les noves construccions d’aquesta immensa urbanització. Més endavant la via del tren substitueix l’autopista a la nostra esquerra, fins que arribem al pont del Francaset, antic pont sobre el ferrocarril, l’últim que es conserva.

30 minuts: del Pont de El Francasset a l'Estanyol

Passem pel doble túnel construït sota la via del tren, un que uneix el Francaset amb la urbanització Bara Mar, i l’altre que dóna pas al torrent. Seguim pel C/ Simone de Bouvoir i, des d'ell, veiem les obres realitzades per a reforçar la llera del torrent en prevenció d’inundacions. Travessem el carrer Rosalia de Castro i continuem pel c/ Santa Eulàlia passem per darrera del Aldi, girem a la esquerra pel c/ Merce Rodoreda fins arribar al c/ Hispano Suiza, paral·lel a la A-7 per arribar a la passarel·la que creuem per sobra de la A-7 fins al carrer avda. de la Platja, girem a l’esquerra pel c/ Vallespir fins al arribar al c/ Enric Borras que girem a la dreta i despres a la esquerra pel c/ Margarita Xirgu , al final d’aquet carrer girem a la dreta fins al c/ Llevant i baixem pel C/ Llevant, paral·lel a la llera del torrent, avui convertit en carrer, que pertany a El Vendrell i que fa de frontera municipal.

30 minuts: de L'Estanyol a l'Ermita de Mas Carreres

Travessem el túnel i ens trobem directament a la platja del Francàs, girem a la dreta pel C/ Pescadors on trobem, mig amagat entre els arbres, un curiós mosaic en una de les façanes del carrer. Caminem paral·lels a la via del tren, girem a la dreta passant per sota de la via en el túnel situat al pàrquing de la zona del mercat d’estiu i antic centre de salut.

Girem a l'esquerra pel C/ Sínia i passem per la Plaça Sant Jaume. Just davant de les piscines hi trobem el C/ Mas Carreres, que hem d’agafar per arribar a l’ermita del mateix nom. La decoració interior va ser realitzada per l’arquitecte i pintor modernista Josep Maria Jujol, per encàrrec dels amos de la masia Mas Carreres, avui desapareguda. Jujol va fer les reformes d’aquesta ermita privada els últims anys de la seva vida. Va ampliar la capella amb un petit absis i la va decorar amb belles pintures i esgrafiats. A més, va dissenyar i va confeccionar els llums i el crucifix de l’altar. Actualment és de propietat municipal i es pot veure amb visites concertades al telèfon 977 801 885.

60 minuts: de a Capella de Mas Carreres a la Plaça de la Sardana

Acabada la visita tornem al C/ Sínia, girem a la dreta fins arribar a la sínia anomenada sínia de Mas Guineus que es troba en l’encreuament amb el C/ Figuera. Seguim endavant fins a trobar el C/ Vinya on girem a la dreta, fins l’avinguda de la Reina Fabiola, girem a l’esquerra fins arribar al C/ Ponferrada per on enfilem cap al nord en direcció a la Nacional 340 Avui A-7. Creuem la carretera general pel pas subterrani, i des del C/ Torredembarra a l’esquerra ens internem al camí de Sant Salvador que ens retornarà al nucli del poble.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta