Temps: 3 hores
Dificultat: Mitjana
Distància: 8,5 km
Color Negre

Hem de seguir la ruta verda número 4 fins a la tanca de la finca de la “Pedra Grossa”, on la ruta verda segueix cap l’esquerra i la negra va cap a la dreta. Seguirem un camí paral·lel a la tanca que en un punt es bifurca a la dreta per força i que fa una pujada suau, fins arribar a dalt de tot en que trobem un petita esplanada on a l’esquerra divisem el túnel de l’AVE i a la dreta unes fantàstiques vistes del municipi. Per acabar ens queda l’últim tram i el més complicat o perillós; s’ha d’anar amb cura dels senyals per no perdre’s, amb les pedres i alguna baixada pronunciada que trobem.

El camí de tornada a Roda es fa per un sender ample i empedrat que s’uneix a la ruta verda i llavors seguirem la mateixa senyalització per arribar al municipi.

Observacions: S’ha de portar calçat adequat perquè l’últim tram cap a la cova és perillós i el primer tram de tornada rellisca.

La cova del crani s’anomena així perquè l’entrada té forma de crani. La cova presenta 3 entrades: 2 d’un diàmetre major (una a l’esquerra i altra a la cara frontal) i una altra més petita a la dreta. Com que no tenen gaire profunditat, es poden observar des de fora, sense necessitat de llanternes. En els voltants de la cova i en el sender trobem abundants belloteres i d’altres plantes autòctones.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta