Església de Sant Bartomeu

Edifici d’estil renaixentista fet de maçoneria i pedra polida. La façana, orientada a migdia, presenta una portalada amb dues columnes estriades als cantons, les quals sostenen un frontó curvilini.

La nau principal, coberta per una volta de canó amb llunetes, disposava fins fa poc de dues capelles a cada banda, convertides durant una darrera reforma en una mena de naus laterals. A la part esquerra de la façana s’aixeca un campanar de trenta-dos metres d’alçada. El cos principal del temple es deuria construir entre els segles XVI i XVII, moment en el qual el nucli de Roda es va consolidar com a poble. El campanar, el cor i la façana daten de finals del segle XIX.

La parròquia rodenca va patir la pèrdua de gran part del seu patrimoni artístic durant la Guerra Civil, quan van ser cremats diversos altars i retaules. Malgrat això, al seu interior es poden contemplar diversos treballs del genial arquitecte tarragoní Josep Maria Jujol. Es tracta de la mesa de l’altar i les lloses del presbiteri, un parell de baranes de ferro que hi ha en els esglaons d’accés a aquest darrer, una urna que es conserva com a sagrari a la capella del Santíssim i el cancell de fusta que hi ha a l’entrada de la nau central.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta