El Museu Parroquial de Roda de Berà es troba a la plaça de l’Església. Va ser inaugurat al gener de l’any 2022 per l’arquebisbe de Tarragona, monsenyor Joan Planellas.

La col·lecció del museu està formada per peces antigues emmagatzemades a la parròquia, que van ser salvades de la destrucció de la Guerra Civil. Hi ha una secció d’orfebreria amb la Custòdia i la Vera Creu de principis del segle XIX, casulles d’abans de la Guerra Civil brodades en relleu, un pendó de les filles de Maria de 1940, un missal i un tàlem del mateix any, un encenser i una naveta de 1939, o un antic motllo per fer hòsties. També s’hi pot trobar una estela funerària dels segles XVI-XVII de l’antic cementiri parroquial, imatges o fragments d’imatges del segle XIX, o algunes peces procedents de l’ermita de la Mare de Déu de Berà.

Alguns dels objectes, després de ser restaurats, es tornen a utilitzar en algunes festes importants de la parròquia. A banda d’aquests elements, que sumen prop d’una cinquantena, també alguns feligresos han fet donació d’objectes i d’imatges religioses de valor artístic.

Es pot visitar sense prèvia reserva cada diumenge en acabar la missa, a les 11.45h. Per concertar una visita guiada al museu o a l’església de Sant Bartomeu per a grups, cal trucar al 699 81 75 06.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta