Capella Mas Carreras

Petit capella construïda a inicis del segle XX a la vora d’una masia avui en dia desapareguda, on l'arquitecte tarragoní Josep M. Jujol va treballar-hi durant els anys quaranta. 

A Jujol li correspon la construcció de l’absis i tota la decoració pictòrica i ornamental de l’interior. L’absis, presidit per una imatge del Sagrat Cor, està compost per vuit petits vitralls romboïdals de diversos colors. Les parets són un dels elements més atractius per la presència de nombroses frases llatines en lletra gòtica, que ell mateix va escriure a mà alçada, i el predomini dels colors típicament jujolians, el blau intens, com el cel o el mar de Tarragona, el daurat, i el vermell, símbol del foc purificador.

Destaquen els objectes decoratius, també elaborats per Jujol: les quatre làmpades que pengen del sostre, síntesi del disseny ple de contrastos i força jujolianes; el gira-sol que il·lumina la imatge del Sagrat Cor, una creu, i sis canelobres, autèntiques peces d’orfebreria, cadascuna diferent i amb vida pròpia.

El Mas va ser enderrocat a inicis de la dècada dels anys 90, i amb ell van desaparèixer tots els treballs realitzats per Jujol a l’edifici. La capella va ser adquirida per l’Ajuntament, que la va fer restaurar i l’ha mantingut visitable dins del projecte d’ordenació del patrimoni històric i cultural.

Es pot gaudir de la visita a la capella reservant el dia i l’hora a través del Museu de la Ràdio Luis del Olmo.  

 
Capella Mas Carreras
 
 

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta