La mítica banda Sau30 va reunir més de 1.200 persones a la pedrera de l’Elies en un concert inoblidable.

Més de 200 corredors i corredores de totes les edats van participar a la setena edició de la cursa de la Festa Major.

El Centre d’Estudis Rodencs va presentar el número 46 de la miscel·lània BOI en un acte durant el qual també es van lliurar els premis del 6è Concurs de Poesia i del 4t Concurs de portada del llibret de la Festa Major.

Roda de Berà va donar el tret de sortida dissabte passat als actes de la prèvia de la Festa Major. Els carrers ja fan olor de festa, i s’ha notat en els diversos actes que s’hi han celebrat.

El primer d’ells va ser la setena edició de la Cursa de la Festa Major, organitzada per Fun Sports amb l’Ajuntament. L’esdeveniment va superar amb escreix les xifres de les edicions passades, reunint 200 corredors i corredores en la cursa de 7,6 quilòmetres, i una setantena d’infants en les curses infantils Kids Run.

El primer corredor en arribar a meta va ser l’italià Michael Zagato, amb un temps de 26 minuts i 22 segons. Lluís Quiles va ser el segon classificat, i Oriol Ferré, el tercer. Pel que fa a les fèmines, Mireia Suñé va ser la més ràpida, amb un temps de 31 minuts i 21 segons; seguida per Bárbara Martín, i Tania Garcia. Quant als premis locals, Bea Bárcena, va ser la més ràpida, i Aitor Casas va tornar a ser el rodenc més ràpid, arribant en vuitena posició i un temps de 29 minuts i 7 segons. Cal destacar que Casas, qui actualment lidera la Lliga Tarragona Trail, serà un dels esportistes que el proper 23 d’agost, durant el Pregó, rebrà el reconeixement que cada any el consistori dedica als esportistes de Roda de Berà que han destacat pels seus mèrits esportius durant el darrer any.

Pel que fa a les exitoses Kids Run, es van celebrar quatre curses diferents, la primera, de 80 metres, per als infants nascuts entre els anys 2021 i 2022; la segona cursa, de 160 metres, per als nascuts entre els anys 2018 i 2020; la cartera, de 600 metres, per als nois i noies entre els 6 i els 9 anys, dels anys 2017 i 2014; i la última, de 1.200 metres de distància, per als nois i noies nascuts entre el 2008 i el 2013.

Els trofeus i medalles van ser lliurats per l’alcalde Pere Virgili; el regidor d’Esports, Gerard Solé; i per la regidora de Cultura, Teresa Ferré.

 

Un concert inoblidable

Dins dels actes previs, però també del programa de la vuitena edició de l’Estiu a la Pedrera, la pedrera de l’Elies va acollir un concert màgic a càrrec de la mítica banda Sau. Més de 1.200 persones es van reunir en aquest espai idíl·lic i tan especial, esdevenint el concert més multitudinari de tots els viscuts fins al moment a la pedrera romana.

Sau, rebatejats com Sau30, es van tornar a reunir ara fa dos anys, després de 24 retirats dels escenaris. Degut a l’èxit van decidir gravar el seu darrer disc, ‘Mil i una nits i uns quants dies’, àlbum que van presentar dissabte a Roda de Berà, amb temes com ‘Trossets de mi’, ‘El dia menys pensat’ o ‘Deixa’t caure (en un mar de temptacions)’, entre d’altres cançons molt conegudes del grup, i que un públic molt entregat no va poder deixar de cantar i ballar.

 

Un nou BOI

Diumenge a la tarda, el Centre d’Estudis Rodencs de Les Monges Associació Cultural va presentar el número 46 de la miscel·lània rodenca BOI. La presentació va ser a càrrec de l’alcalde Pere Virgili, acompanyat per la presidenta de l’entitat, Sònia Camí; pel director del CER, Ernest Nogués; i per la regidora de Cultura, Teresa Ferré.

En aquest número hi podeu trobar un article sobre jocs infantils; un reportatge sobre Cal Virgili i el seu enderrocament; un article sobre Pere Gatell Musté, conegut com el Ferrer; o el testament del vicari de Roda Lluc Panasachs. La fotografia de grup històrica tampoc no hi pot faltar.

Seguidament, la rodenca Roser Nogués va rebre el premi de 150 euros i un diploma, en haver estat la guanyadora de la quarta edició del Concurs de portada del llibret de la Festa Major. El seu disseny va ser l’escollit pel Jurat per a esdevenir el cartell oficial de la festa gran rodenca d’aquest any.

A continuació, es van lliurar els premis del 6è Concurs de Poesia de Roda de Berà, el qual va comptar amb la participació de nou persones. Carme Miró Teixidó es va endur el primer premi, dotat de 150 euros, gràcies a un poema dedicat a les ermites. Josep Mercadé, va ser el segon classificat, amb un premi de 50 euros; i Dora Nilda Cabrera, va ser mereixedora de l’accèsit.

Un any més la rapsoda altafullenca Joana Badia, acompanyada per la música d’Albert Recasens, va ser l’encarregada de llegir els poemes guanyadors, amb la seva veu i cadència úniques.

En finalitzar, el grup de grallers “La Virolla” va tornar a Roda de Berà per oferir un concert molt fresc, amb música de diferents estils i èpoques. Es el tercer any que el grup tarragoní, format per cinc joves forjats a l’Aula d’Instruments Tradicionals de l’Escola Municipal de Música de Tarragona, actuen a la Festa Major de Roda de Berà.

Enguany, el grup celebra el seu desè aniversari i el proper divendres, a les 12h, dins de les festes de Sant Magí, presentaran el seu primer llibre “Hits de revetlla”, que conté els temes que ells mateixos han anat arranjant durant aquests anys.

 

Concert de jazz i teatre

Dilluns a la nit, la plaça de l’Església es va tornar a omplir per escoltar en aquesta ocasió a Xavi Díaz Grup, una formació de jazz fusió, amb estils variats com l’afro blue, el latin jazz o el jazz mediterrani. La formació ja havia actuat l’any 2020 a l’Estiu a la Pedrera amb gran èxit.

Aquest any el teatre torna a formar part del programa de la Festa Major gràcies a la companyia Auca Teatre. Ahir, a partir de les set de la tarda, van presentar la seva darrera obra, dirigida per Ernest Nogués, “El Crèdit”, de Jordi Galceran. Una esbojarrant obra que es podrà tornar a veure el 26 d’agost, a les set de la tarda, al Casino Municipal.

 

 

 

 

 

 

 

Descarrega el programa en pdf.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta