RETRANSFORMA'T

Un futur més sostenible és possible i cadascuna de les nostres accions tenen el poder de marcar la diferència. Separant les diferents fraccions dels residus fem possible el seu reciclatge i els donem una segona vida REtransformant-los en altres materials. Des d’ampolles de plàstic reconvertides en sabatilles, fins a nous flascons o embalatges fets de cartró, cada objecte reciclat és una oportunitat per tancar el cicle y contribuir a la creació d’un món més net, més verd i més sostenible.

El plàstic d’ampolles i envasos pot ser transformat en fibres tèxtils per a la fabricació de roba i calçat; en noves ampolles; en mobles d’exterior molt resistents; en envasos per a aliments o productes de neteja; o en plàstic per a joguines.

Els residus orgànics es transformen en compost, que s’utilitza com a fertilitzant o com a substrat per a cultius. I també es poden convertir en biogàs mitjançant la digestió anaeròbia.

Les ampolles i els flascons de vidre es poden transformar en nous envasos de vidre, per a aliments, begudes, cosmètics, perfums; en nou vidre per a la construcció; o en fibra de vidre per a aïllaments i panells.

El paper i el cartró reciclats poden tenir una segona vida transformats en nous llibres, materials per a art i manualitats, envasos i embalatges sostenibles o productes d’higiene.

Descarrega el fulletó en pdf

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta