Salut

No hi ha cap evidència que els animals domèstics puguin desenvolupar la malaltia #COVID19, ni tant sols que es puguin infectar amb el virus.


Poden transmetre la malaltia?

No està demostrat que els animals puguin transmetre la malaltia a persones ni a altres animals. En tot cas, si que poden funcionar com a portadors passius de partícules virals (per exemple a la pell o al nas) si han estat en contacte amb persones que pateixin la COVID-19, i per això és important mantenir unes mesures d’higiene bàsiques: rentar-se les mans amb aigua i sabó després de tocar un animal, evitar tocar-se la boca, els ulls i les mans si estem jugant amb ell, cubrir-se al tossir…


Si una persona està infectada amb la COVID-19, l’animal es pot quedar a casa?

La millor opció és deixar l’animal temporalment a càrrec d’algú de confiança. En aquest cas, la nova persona cuidadora ha d’assegurar-se d’utilitzar utensilis nous (plat d’aigua i menjar, joguines), per prevenir possibles contagis.

Si s’ha de mantenir a casa, pot fer-ho però amb algunes mesures: mantenir la distància amb l’animal i utilitzar mascareta quan s’hi acosti, buscar una altra persona per passejar-lo i per dur-lo al veterinari en cas que sigui necessari (i sempre avisant prèviament al veterinari que aquell animal ha estat exposat).

És totalment contraindicat posar-li mascareta a l’animal.


Puc sortir a passejar el gos durant l’estat d’alarma?

Sí. Entre les accions permeses durant l’estat d’alarma, queda inclòs passejar els gossos per cobrir les seves necessitats fisiològiques.

S’ha de fer de manera individual, i sempre evitant el contacte amb altres animals i persones.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.