Serveis Socials treballa aquests dies al 200% de la seva capacitat quant a recursos humans i materials, atenent a les persones més vulnerables i als que més ajuda necessiten durant la crisi de la COVID-19.

El departament de Serveis Socials reparteix cada setmana lots d’aliments i productes bàsics entre les famílies més vulnerables.

Arran de l’estat d’alarma les famílies van deixar d’anar a les dependències del PDA, per evitar el risc de propagació del virus, i des de llavors les treballadores del departament, amb els voluntaris i voluntàries, Protecció Civil, i els membres de la brigada municipal, fan el repartiment a domicili, directament a les llars d’aquestes famílies.

Abans de la crisi sanitària per la COVID-19 el departament atenia 24 famílies, a les quals s’hi han sumat 19 urgències ateses, de moment, totes elles amb un informe de valoració previ de Serveis Socials.

A més de les 43 famílies ateses d’aquesta manera, el departament s’està fent càrrec de les comandes -compres al supermercat o encàrrecs de la farmàcia-, de totes aquelles persones que no poden sortir de casa, persones grans, amb patologies prèvies o amb dificultats de mobilitat de Roda de Berà que estan confinades a casa per tal d’evitar el contagi, en ser el col·lectiu amb més risc i més vulnerable.

L’Ajuntament recorda que qualsevol persona que necessiti ajuda pot trucar al 977 80 93 38.
 

Trucades a la gent gran del municipi

L’Ajuntament de Roda de Berà fa centenars de trucades a persones grans del municipi, el col·lectiu més vulnerable davant el coronavirus. L’objectiu és saber que aquestes persones estan bé, atès que en molts casos viuen soles, i informar-los sobre les últimes informacions de l’Ajuntament i les mesures que s’estan prenent.

També se’ls pregunta si necessiten quelcom i se’ls informa que davant qualsevol situació, si necessiten ajuda per anar a comprar o per recollir els seus medicaments a la farmàcia, poden trucar al 977 80 93 38.

 

Des del dia 27 de març, l’Ajuntament, gràcies a l’ajuda dels voluntaris i voluntàries, va repartir més de 6.000 mascaretes de cotó.

Més d’una trentena de voluntaris i voluntàries s’han unit ja a l’Ajuntament, donant resposta a la seva crida, per confeccionar mascaretes de cotó. En pocs dies van aconseguit cosir més de 6.000 peces fetes amb roba de cotó.

La iniciativa va tenir una gran acollida i són moltes les persones que s’hi van voler sumar per col·laborar en la forma en què els sigui possible, cosir, tallar o repartir, l’important era ajudar, en uns moments tan complicats en què les mostres de solidaritat es van multiplicar.   

Els establiments on es distribuïen les mascaretes eren: el Forn Pastisseria Queralt, el Forn Roda, l’estanc Vives, la papereria Anna, el Coaliment de Costa Daurada (Leo center), la carnisseria Sandra, el Marietas Coffee, l’estanc del Roc i la Farmàcia de Roda.

Cal esterilitzar-les abans del seu ús

Abans del seu ús s’han d’esterilitzar. Cal posar-les a bullir o a escaldar a una temperatura de 70 graus, amb aigua sola, o amb aigua i sabó neutre. Les mascaretes de cotó són reutilitzables i es poden portar un màxim de vuit hores al dia.

Finalment, es recorda que són només un element de protecció complementari. L’essencial és mantenir les distàncies socials, les mans netes i un entorn net, ja que el coronavirus es transmet, sobretot, a les superfícies. 

 

Targeta moneder

L’Ajuntament de Roda de Berà reparteix 187 targetes moneder

L’Ajuntament va repartir entre els alumnes becats amb una beca menjador, un total de 187 targetes moneder. Un treballador de l’Ajuntament va ser l’encarregat de portar directament als domicilis dels nens i nenes aquestes targetes, que substitueixen, mentre les escoles estiguin tancades durant el confinament, la beca menjador que reben durant el curs escolar.

Cada alumne va rebre la seva targeta, que va carregada amb l’import de la prestació diària pel total de dies que duri el tancament. D’aquesta forma, la Generalitat s’assegura que els infants puguin continuar mantenint una alimentació correcta, malgrat que les escoles estiguin tancades.

 

L’Ajuntament va rebre el dia 3 d’abril una donació de 180 bates per lliurar a les residències de la gent gran i al centre de dia

Moltes empreses de tot el país han posat les seves plantes de producció i les seves plantilles de personal a disposició de la lluita contra la COVID-19. Una d’elles ha estat l’empresa Silvalac, de Santa Margarida i els Monjos, la qual, en pocs dies, ha aconseguit fabricar milers de bates per repartir entre el personal mèdic de Tarragona i també de Barcelona.

L’Ajuntament es va posar en contacte amb l’empresa i els hi va demanar bates per poder portar a les residències de la gent gran, Barà Bahia i Mirador de Barà, així com també al centre de dia Marinada, que tot i estar tancades les instal·lacions d’aquest últim per l’estat d’alarma, està oferint un servei essencial a domicili, i també necessiten mesures per garantir la protecció dels avis i àvies.

La donació es va rebre el dia 2 i el dia 3 d’abril membres de Protecció Civil les van anar a portar als tres centres. Aquesta és un donació molt important per a ells, en uns moments en què el material sanitari és tan difícil d’aconseguir i esdevé tan important per salvar vides.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta