canlenfrdeitrues

Territori

A Roda de Berà la situació esdevé preocupant. L’Ajuntament ha vist com el nivell d’alguns dels aqüífers dels quals s’abasteixen els pous d’aigua del municipi ha baixat de forma considerable en els darrers anys.

El pou que més preocupa és el de Cal Llorenç, que omple el dipòsit del Molí-Cucurull. La situació és tan alarmant que a finals de 2019 l’Ajuntament va efectuar diferents treballs al pou per baixar el nivell de la bomba i aprofitar millor els recursos de l’aqüífer, tot i que no ha estat suficient. El pou no es recupera al ritme necessari per abastir el poble en un futur a curt termini i comença a presentar símptomes d’esgotament.

A principis de 2020 es va fer un sondeig per trobar un nou aqüífer, i al maig es va aconseguir trobar-ne un amb bones característiques. Recentment s’ha efectuat un estudi de bombament i una analítica completa per garantir l'abastament d'aigua del poble mentre no es duu a terme la connexió amb el CAT, per portar aigua de l'Ebre. En breu s’iniciaran els treballs d’execució per posar en marxa el nou pou.

És molt important que siguem conscients de cada gota d’aigua que gastem. Habitualment, per rutines inapropiades o per manca d’atenció, malgastem molts litres d’aigua. Amb petits canvis en els nostres hàbits podrem assolir un estalvi molt important.Descarrega el díptic d'informació sobre l’estalvi de l’agua

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.