canlenfrdeitrues

Territori

L’aigua és un bé escàs, vital i indispensable.

Durant els últims anys Roda de Berà ha vist com el nivell d’alguns dels aqüífers dels quals s’abasteixen els pous d’aigua del municipi ha baixat de forma considerable. L’estiu passat la situació va arribar a ser preocupant fins al punt d’haver de prendre mesures restrictives d’urgència.

El nivell del pou de Cal Llorenç, que omple el dipòsit del Molí-Cucurull, va baixar molt ràpidament i no es recuperava al ritme necessari per abastir el poble. Per aquest motiu, a principis de 2020 l’Ajuntament, com a solució a curt-mig termini, va fer un sondeig per trobar un nou aqüífer i al maig va trobar-ne un amb les característiques necessàries. Degut a la situació d’urgència es va aconseguir posar en marxa en poques setmanes, i el nou pou de Cal Llorenç funciona des del passat setembre a bon ritme, conjuntament amb l’antic pou de Cal Llorenç.

Com a solució a llarg termini, s’ha encarregat el projecte per a la construcció d'un nou dipòsit i d’una nova connexió al Consorci d’Aigües de Tarragona.

El consum d’aigua del mes de juny al dipòsit del Molí-Cucurull ha estat aquest any molt elevat, fins prop els 40.000 metres cúbics, el més elevat en aquest mateix període des de 2018.

I tot i que actualment les bombes dels dos pous de Cal Llorenç tenen capacitat de bombament, és molt important que siguem conscients de cada gota d’aigua que gastem. Habitualment, per rutines inapropiades o per manca d’atenció, malgastem molts litres d’aigua. Amb petits canvis en els nostres hàbits podrem assolir un estalvi molt important.

Descarrega el díptic informatiu aquí

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.